Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Vigyázat! Trükkös bádogosok!

Felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét egy bádogos brigádra, akik trükkös módon próbálnak munkához, majd pénzhez jutni Békés megyében.
 
A három fős csoport egyedülálló, vagy otthon egyedül tartózkodó idősebb embereket keres fel. Megrongálják az utcafronti ereszcsatornát, becsengetnek, majd szóvá teszik a ház ereszcsatornájának állapotát. A kérdést, hogy elvégezhetik-e a csatorna cseréjét, talán fel sem teszik. A választ szinte meg sem várva nekiállnak a régi ereszcsatorna leszerelésének. Pár ezer forintért ígérik a munka elvégzését. Azonban nem szabad bedőlni ennek. Az egyik károsulttól az elmúlt héten 10 000 forintot kaptak, de még további 200 000 forintot követelnek a hamar elvégzett munkáért. Sokszor előfordul ilyen esetekben, hogy az elkövetők egyike elvonja a sértett figyelmét mely idő alatt a társai bejutnak a lakásába, ahonnan könnyen mozdítható értékeket ( készpénz, ékszer, óra, stb. ) tulajdonítanak el. 
 
A brigád tegnap Eleken próbálkozott. A városunkban kiszemelt idős hölgy időben értesítette a szomszédját és segítséget kért tőle. A meg nem rendelt munkát végzőket határozott hangon a munka befejezésére, majd távozásra szólították fel együtt. Szerencsére nem vittek el magukkal értékeket, de otthagyták a megrongált ereszcsatornákat, amit majd másnak kell megjavítani. Kárt okoztak ezzel.
 
A brigád egy fehér kisbusszal érkezett. A rendőrséget értesítettük, felvették az adatokat. A nyomozók elmondása szerint a trükkös bádogosok máshol is próbálkoztak már hasonló módon pénzhez jutni.
 
Kérjük, legyenek körültekintőek, ha idegenek csengetnek be a házba! Ha nem kérnek előre nem tervezett munkavégzést, és az idegenek erőszakosak, hívják a 112-es hívót, vagy szóljanak szomszédjuknak, ismerősüknek!
 
Eleki Rendőrőrs telefonszáma: 66/240-152, vagy 06 30 633 7238. 
 
Ne adjanak megbízást az alacsony árral kecsegtető munkásoknak, amíg nem tájékozódtak a piaci árakról. Megbízás esetén a szerződés aláírása előtt kérjék ki rokonuk, vagy ismerősük segítségét, és olyan szerződést, melyben nincs meghatározva a munkavégzés pontos összköltsége, ne írjanak alá!
 
Elek Város Önkormányzata


Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS