Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Bölcsődei fejleszéti program

Kedvezményezett neve: Elek Város Önkormányzata

Projekt címe: Bölcsődei fejlesztési program

Szerződött támogatás összege: 249.554.530,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

Eleken az Óvoda-Bölcsőde intézmény a település három jól megközelíthető pontján helyezkedik el. Az Önkormányzat a Kétegyházi út 91. sz. alatti telephelyen 2018. szeptemberétől egy 7 fős mini bölcsődét működtet. Az eltelt rövid időszak alatt bebizonyosodott, hogy további bölcsődei férőhelyekre van lakossági igény. Ennek kielégítése műszakilag a mini bölcsőde épületében nem lehetséges.

A település önkormányzata a problémát felismerve pályázat adta lehetőségek kihasználásával a kor követelményeit kielégítő egy csoportos bölcsőde létesítését határozták el a Táncsics utcai üres önkormányzati tulajdonú ingatlanon.

Az új intézményegység építésével javulni fog a településen a kisgyermekek napközbeni ellátásának lehetősége. Nagy az igény bölcsődei ellátásra, a jelenlegi 7 férőhelyes mini bölcsőde nem elegendő.

Az új bölcsőde a már említett 5742 Elek, Táncsics utca 22. szám belterület 324 helyrajzi számon épül fel. A fejlesztés során kialakítandó új bölcsődei/mini bölcsődei csoport száma 1 db, a fejlesztés során kialakítandó új férőhelyek száma 14 db. A fejlesztéssel érintett tervezett új munkahelyek száma 3 db.

A bölcsőde épületének akadálymentesítését úgy tervezték, hogy mindenféle fogyatékkal élő, vagy sérült személy számára a megközelítéstől kezdődően a bejárat, a gyermekszoba, öltöző-átadó, gyermekmosdó, a vezetői iroda használatán keresztül mindenki számára elérhető legyen. A komplex akadálymentességhez szükséges akadálymentes WC –t terveznek.

A projektben eszközbeszerzés valósul meg, figyelembe véve a működő bölcsődei csoport meglévő eszközállományát és 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 11. számú melléklete szerinti „Az egyes bölcsődei ellátások működtetéséhez szükséges helyiségek és minimális eszközök listáját”. kapcsolódóan eszközök beszerzését tervezzük a pályázat megvalósításából. A fejlesztés szükségessége a gyermekek érdekét figyelembe véve fontos.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.10.31.

  Projekt azonosítószáma: TOP-1.4.1-19-BS1-2019-00018

 Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj pályázati lehetőség

Elek Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS