Tervbe véve az eleki mozi felújítása

2010.06.04

2010. április 8-án Dr. Heim Lajosné alpolgármester „terepszemlét” tartott a Mûvelõdési Központ melléképületében, az egykori eleki moziban a helyiség közmunkával történõ felújítása ügyében.|
Érdekesség, hogy az elõtérben még mindig régi nagy magyar színészeink falra kitett fotói fogadják a belépõt. Gyakorlatilag érintetlenül megtalálhatjuk az irodát és a jegypénztárat. A lakók részérõl sok volt a találgatás, mi lett a székek és a vászon sorsa az elmúlt 15 évben. Minden a helyén maradt, sõt a tervek szerint marad továbbra is. Az alpolgármester szerint a felújított helyszín kitûnõ lehetõséget nyújt majd közösségi rendezvények, elõadások lebonyolításához. A lomtalanítási munkálatok már április 14-én elkezdõdtek.

Tóbiás Sándor 

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város