Pályázati igények, ötletek felmérése

2013.04.02

MEGHÍVÓ
HVS felülvizsgálat - tájékoztató fórumra

A Hajdúvölgy-Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület munkaszervezete tisztelettel meghívja Önt a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (HVS) felülvizsgálatával kapcsolatos tájékoztató fórumára, melyet az alábbi| helyszínen és idõpontban tartunk:

Helyszín: Elek, Polgármesteri Hivatal Házasságkötõ terem (Elek, Gyulai út 2.)
 Idõpont: 2013. április 04. (15:00)

A Vidékfejlesztési Minisztérium elindította a LEADER Helyi Akciócsoportok által elvégzendõ HVS (Helyi Vidékfejlesztési Stratégia) felülvizsgálatot. Ennek lényege, hogy a LEADER pályázatok kiírása elõtt (2013. június 3.) egy részletesen összeállított, konkrét célokkal és intézkedésekkel megfogalmazott terv készüljön el. A felülvizsgálathoz elengedhetetlenül szükségünk van a térségben felmerülõ pályázati igényekre, fejlesztési ötletekre. Hiszen ezek alapján kerülnek meghirdetésre a helyi igényekhez alakított, önkormányzatok, vállalkozók, civil szervezetek számára elérhetõ pályázati kiírások.

A HVS felülvizsgálata a LEADER program végrehajtás sikerének fontos része!
Számítunk megjelenésére, várjuk véleményét, javaslatait, projektötleteit!

 

Csorvás, 2013. március 28.

 

Nagyné Virág Szilvia sk.
Hajdúvölgy- Körösmente HACS
munkaszervezet vezetõ

 

Adatlap letöltése

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város