Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Virágzó Elek

  

  Elek Város Önkormányzata 2010. november 12.-én sikeres pályázatot nyújtott be a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében Fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek pályázati felhívásra, „Virágzó Elek” címen, KEOP-6.2.0/A/09-2010-0117 azonosító számon.
  A projekt összköltsége: 9.380.000.- Ft, a támogatás mértéke 95%, amely 8.911.000.- Ft. A projekt megvalósítás kezdete 2011. január 01., tervezett befejezése 2012. június 30.
  A pályázat közreműködő szervezete a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft.
  A településünkön, mint ahogy Magyarországon eddig általában nem volt jellemző a szélesebb körben elterjedt komposztálás gyakorlata. A lakosok nem rendelkeznek bővebb ismeretekkel ebben a témában, csak amit eddig a televízióból vagy a nyomtatott sajtóból szereztek. Így a mintaprojekt által szerzik meg első benyomásaikat a komposztálás gyakorlatáról.
  Projektünkben házi komposztálást valósítunk meg Eleken. Mivel a városban a lakosság túlnyomó része kertes családi házban él, ott jelentős mennyiségű szerves hulladék keletkezik. Ezidáig nem volt megfelelő eljárás ezeknek a hulladékoknak a kezelésére, de a komposztálás révén megvalósulhat ezek újrahasznosítása a saját kertekben. Összesen 375 db, egyenként 600 literes komposztláda kerül kihelyezésre családi házanként 1-1 db.
  A komposztládát igénylők számára csoportfoglalkozások megtartására kerül sor. A szakmai előadás keretében az előadó bemutatja hogyan kell összeszerelni a ládát és előadja miért fontos a komposztálás, milyen előnyei vannak, a komposztálás lépéseit, alapvető hasznos tudnivalókat.

Pluhár László
polgármester Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS