Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése

Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése
(LEADER III. tengely)

Elek Város Önkormányzata 2009. január 12.-én sikeres pályázatot nyújtott be a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás jogcímre „Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése” címen.

A pályázat közremûködõ szervezete a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, irányító hatósága pedig a Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kijelölt szervezeti egysége.

A projekt összköltsége: 12.125.000,- Ft, a támogatás mértéke a nettó érték 65%-a, amely 6.305.000,- Ft. A projekt megvalósítás várható kezdete 2010. április hónap, tervezett befejezése 2010. augusztus hónap.

A beruházás célja a tavak mederkotrása ezáltal élõhelyjavítás, a tavak környezetének javítása, fásítás, esõbeállók, padok és hulladékgyûjtõk kihelyezése, gyermekek részére közösségi tér, valamint tûzrakó hely kialakítása, illetve az élõhelyet bemutató információs táblák felállítása. A fejlesztés célcsoportja Elek város teljes lakossága, a környezõ települések lakói, és az idelátogató turisták. A turisták szezonális eloszlás tekintetében a nyári idõszak kiemelkedõ, de egész évben igénybe vehetik ezen szolgáltatásokat. 

Pluhár László
polgármester

 

 

 

 

 

 

 Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Roma nemzetiségi önkormányzati képviselők időközi választása

Elek Város Helyi Választási Bizottsága 4/2018.(IX.7.) számú határozata Elek Város Helyi Választási Bizottsága a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 69. § (2) bekezdése, a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 309. § (2) bekezdése alapján Elek városban a települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselők időközi választását 2018. december 2. (vasárnap) napjára tűzi ki. Elek Város Helyi Választási

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS