Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése

Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése
(LEADER III. tengely)

Elek Város Önkormányzata 2009. január 12.-én sikeres pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez nyújtandó támogatás jogcímre „Elek Téglagyári Horgásztavak turisztikai fejlesztése” címen.

A pályázat közreműködő szervezete a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium, irányító hatósága pedig a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kijelölt szervezeti egysége.

A projekt összköltsége: 12.125.000,- Ft, a támogatás mértéke a nettó érték 65%-a, amely 6.305.000,- Ft. A projekt megvalósítás várható kezdete 2010. április hónap, tervezett befejezése 2010. augusztus hónap.

A beruházás célja a tavak mederkotrása ezáltal élőhelyjavítás, a tavak környezetének javítása, fásítás, esőbeállók, padok és hulladékgyűjtők kihelyezése, gyermekek részére közösségi tér, valamint tűzrakó hely kialakítása, illetve az élőhelyet bemutató információs táblák felállítása. A fejlesztés célcsoportja Elek város teljes lakossága, a környező települések lakói, és az idelátogató turisták. A turisták szezonális eloszlás tekintetében a nyári időszak kiemelkedő, de egész évben igénybe vehetik ezen szolgáltatásokat. 

Pluhár László
polgármester

 

 

 

 

 

 

 Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS