Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Optikai kábeles hírközlési hálózatfejlesztés Eleken: Márciusban megkezdődtek az építési munkák

Az internet hozzáférés életünk egyre fontosabb része. A járványügyi helyzet csak fokozta a sávszélesség iránti vágyat. Az eleki kábeltelevíziós hálózaton nyújtott TV és internet szolgáltatás mára abba a helyzetbe jutott, hogy a növekvő igények csakis új optikai kábel fektetésével biztosíthatóak, ezért ennek érdekében elindult a fejlesztés első üteme. A fejlesztés keretében a szolgáltató a városban az utcákon elsősorban a járdák mellett haladva fektet optikai kábeles gerincet, és egyben az építéskor ki is alakítja a lakossági leágazásokhoz szükséges beállásokat. A munkálatok a Kazinczy és Rákóczi utcáktól kifelé eső városrészben indulnak, Újtelep városrész legtöbb háztartását érinti az új lehetőség már 2021-ben, illetve kisebb építés lesz a Szőlő sor rövid szakaszán is.
Az Oros-Com Kft. munkatársai előre elnézést kérnek a kivitelezési munkákkal kapcsolatos zavartatások, esetleges időleges akadályoztatások miatt!
A cég építőcsapata kiemelt figyelmet fordít majd a földmunkákat követő helyreállításra, illetve a legjobb megoldások megtalálására a hírközlési hatóság által kiadott építési engedély keretein belül. Várhatóan már kora nyáron találkozhatnak az érintett területen optikai kábelre kötött felhasználók a fejlesztés előnyeivel, így például az optika kábeles internet több száz megabites sebességével.
Az optikai hálózatfejlesztés soron következő ütemeiben a lakosság és az intézmények is a fejlesztés egyre több előnyével találkoznak majd, miközben az emberek biztonságérzetét fokozandó újabb térfigyelő kamerák felszerelését is megalapozza a fejlesztés.
A fejlesztéssel érintett területeken a tudnivalókról a szolgáltató szórólapon is tájékoztatja majd a háztartásokat, és a fejleményekről a város honlapján is rendszeresen beszámolunk majd.


Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS