LEADER felhívás

2011.09.09

MEGJELENT A LEADER PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

Ezúton tájékoztatjuk Ügyfeleinket és az Érdeklõdõket, hogy a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának 99/2011. (VIII.2.) számú közleménye alapján a LEADER jogcímekre kétlépcsõs rendszerben|, 2011. szeptember 30 – október 30. között lesz lehetõség pályázatok benyújtására.

I. lépcsõ: projekt adatlap benyújtása a Hajdúvölgy-Körösmente HACS Helyi Bíráló Bizottságához legkésõbb 2011. szeptember 29-ig;

II. lépcsõ: a korábban benyújtott projekt adatlapot támogató HBB nyilatkozat birtokában pályázat beadása legkésõbb 2011. október 30-ig.

Kérjük az érdeklõdõket, hogy a sikeres pályázat összeállítása érdekében figyelmesen olvassák át az alábbi útmutatót, valamint a teljes pályázati dokumentációt, illetve keressék fel Pályázatíró irodánkat!


Célterületek leírása elérhetõ itt.

Pályázati adatlap itt.

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város