Üvegtigris

2010.06.04

Jön a harmadik rész!

Ahogyan szerte az országban, Eleken is hatalmas az Üvegtigris filmek rajongótábora. Kedvenc lúzereink, Lali, Gaben, Csoki, Róka, Sanyi és Cingár hamarosan visszatérnek egy új részben! Az Üvegtigris filmek producere, Pataki Ági - aki férjével, Kovács Gáborral közösen vezeti a Filmpartners nevû produkciós céget Budapesten - nyilatkozott az Eleki Krónikának. Kezei alatt olyan mozgóképes mûvek születtek már, mint a Fehér tenyér, az Overnight vagy a Kalandorok. |


Pataki Ági és férje Kovács Gábor

KRÓNIKA: Mikor éreztétek elõször, hogy kultuszfilmmé vált az elsõ Üvegtigris?
PATAKI: Nem sokkal a bemutató után már elkezdték idézni a filmet és megjelentek az elsõ „ízi rájder” feliratok. Na ekkor lett gyanús….
KRÓNIKA: A folytatás Buss Gábor Olivér forgatókönyvíró ötlete volt, vagy ti kezdeményeztetek?
PATAKI: Buss Gábor Olivér ötlete az elsõ rész volt, a folytatást már közösen mindenki akarta.
KRÓNIKA: 2006. egyik legnagyobb filmes szenzációjának számított maga az Üvegtigris 2, nomeg a tény, hogy még a bemutató elõtt, ha nem is a végleges verzió, de fölkerült az internetre.  Azóta hogyan látod, ártott, vagy használt nézõszám tekintetében a "botrány"?
PATAKI: A nézõszám tekintetében talán nem ártott, de a DVD eladást biztosan negatívan érintette. Sok-sok bevételtõl fosztotta meg az alkotókat.
KRÓNIKA: Az elsõ két film védjegye, hogy nincs bennük konkrét történetnek való alárendeltség. A szereplõk gyakorlatilag sodródnak az árral. A 3. rész is ezt a vonalat követi, vagy új utakat kerestek? Olyan verziót is hallhattunk már, hogy a fõhõsök útra kelnek az új epizódban.
PATAKI: Annyit elmondhatok, hogy a harmadik részben a fiúk feljutnak Budapestre, tehát egy teljesen más világba csöppennek. A film jelentõs része bonyolódik majd egy szuper-luxus villában és egy szuper-luxus divatbemutatón.
KRÓNIKA: Mi a helyzet a stábbal, a jól összeszokott csapattal? Marad minden a régiben?
PATAKI: Mindenki marad, sõt visszatérünk Kapitány Ivánhoz, mint operatõrhöz, aki az elsõ rész társrendezõje volt.


Pataki Ági, Reviczky Gábor, Rudolf Péter, Kovács Gábor, Csuja Imre,
Szarvas József, Horváth Lajos Ottó és Gáspár Sándor

KRÓNIKA: Elõreláthatólag mikor kezdõdik a forgatás és mikorra tervezitek bemutatni a produkciót?
PATAKI: Forgatásra 2010. június-júliusban kerül sor, a bemutatót pedig december 16-ra tervezzük.
KRÓNIKA: Sokan nincsenek tisztában vele, mi is egy producer feladata a filmgyártás folyamatában. Hogyan magyaráznád?
PATAKI: A producer feladata minden, amit nem az alkotók végeznek el. Pályázatok megírása, szponzorok keresése, a produkció elõkészítése, gyártás, utómunkálatok, a film forgalmazása, reklámozása, azaz a promóciós feladatok elvégzése, emellett még sok minden más...
KRÓNIKA: A "Filmpartners" Magyarország egyik legnagyobb mozgóképes produkciós cége. Jelentõs sikereket értetek már el szerte a világon mind a kritika, mind pedig a közönség részérõl. Mely produkciókhoz kötõdnek a legszebb emlékeid?


Kovács Gábor, Pataki Ági és Rudolf Péter az
Üvegtigris 2 forgatásán.

PATAKI: Nézettség szempontjából az Üvegtigris 1 és 2 a legnagyobb sikerünk. A Blikk közvélemény kutatása szerint (www.blikk.hu) az elmúlt évtized legnézettebb magyar filmjeinek népszerûségi listáját az Üvegtigris 2 vezeti. De nagyon büszkék vagyunk Paczolay Béla Kalandorok címû filmjére Hajdu Szabolcs Fehér Tenyér és Bibliotheque Pascal címû filmjeire, Forgács Péter Hunky Blues címû dokumentumfilmjére, Török Ferenc Overnight címû filmjére… és mindenre, amit eddig csináltunk. Az Üvegtigris 1-hez kötõdnek a legszebb emlékeim, mert az volt az „elsõ szerelmem”…
KRÓNIKA: Milyennek látod a "kortárs magyar film" jövõjét?
PATAKI: Néhány kiemelkedõen tehetséges, nemzetközileg is jegyzett rendezõ nagyon optimistává tesz. Tarr Béla után Mundruczó Kornél is versenybe került Cannes-ban Delta címû filmjével (melynek koproducerei voltunk), Hajdu Szabolcs Fehér Tenyér c. filmje Cannes-ban volt szekcióban, a Bibliotheque Pascal címû alkotásának világpremierje a 60. Berlinale-n volt. Jelentõs nemzetközi sikereket arattak rajtuk kívül Pálfi György, Fliegauf Benedek, Kocsis Ági, Gigor Attila, és még sokan mások. Szóval szép jövõ elõtt állunk!

Tóbiás Sándor

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város