Õstermelõk, egyéni vállalkozók adatszolgáltatása

2010.06.04

NYENYI-2009

 

FELHÍVÁS


A DÉL-ALFÖLDI REGIONÁLIS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI IGAZGATÓSÁG FELHÍVJA A FOGLALKOZTATÓK, EGYÉNI VÁLLALKOZÓK, ÕSTERMELÕK FIGYELMÉT, HOGY A 2009. ÉVI NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI ADATSZOLGÁLTATÁS HATÁRIDEJE 2010.04.30-ÁN LEJÁRT. AMENNYIBEN AZ ADATSZOLGÁLTATÁS EZEN IDÕPONTIG NEM TÖRTÉNT MEG, -A BIZTOSÍTOTTAK ÉRDEKÉBEN-HALADÉKTALANUL PÓTOLJÁK KÖTELEZETTSÉGÜKET.
A RÉGIÓ ÜGYFÉLSZOLGÁLATAI TOVÁBBRA IS SZÍVESEN ÁLLNAK RENDELKEZÉSÜKRE.

 

 

NYENYI ADATSZOLGÁLTATÁS 


A Dél-alföldi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság felhívja a foglalkoztatók, egyéni vállalkozók, õstermelõk figyelmét, hogy a nyugdíjjogosultsághoz, illetõleg a nyugdíj-megállapításhoz szükséges adatokat 2009. évre vonatkozóan 2010. április 30-ig kell teljesíteniük a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok részére.|

Az adatszolgáltatás teljesítése elsõsorban elektronikus úton, meghatározott körnek papír alapú bizonylaton történhet, melyhez az e célra rendszeresített, az ONYF honlapjáról letölthetõ Bejelentõ Lapot kell kitölteni. Amennyiben az adatszolgáltatás a megelõzõ években elektronikus ügyintézés keretében történt, újabb Bejelentõ Lapot leadni nem kell. A nyilvántartásra kötelezett képviselõje útján is eleget tehet kötelezettségének, ebben az esetben a Bejelentõ Laphoz mellékelni kell a meghatalmazás eredeti példányát.

Amennyiben ellátás megállapítására kerül sor, az adatszolgáltatási kötelezettség - a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény 97. §-a alapján - a 2010. évi keresetekre, jövedelmekre is vonatkozik, melyet a nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv felhívására 10 munkanapon belül kell közölni.  A biztosított adatainak közlése történhet egyrészt papír alapon, másrészt a Kormányzati Portál Ügyfélkapujához hozzáféréssel és TAJ számmal rendelkezõ ügyfelek részére elektronikus úton.

Közös érdekünk, hogy a nyugdíj megállapításhoz minden adat rendelkezésünkre álljon. 

Bõvebb információ az ONYF honlapján található (www.onyf.hu).

 

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város