A Polgármesteri Hivatal komplex akadálymentesítése

2010.06.04

Újabb sikeres pályázat az Új Magyarország Fejlesztési Tervben |
 



Elek Város Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése
 

   Elek Város Önkormányzata 2009. július 3.-án sikeres pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében Egyenlõ esélyû hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés) (DAOP-2009-4.3.1-09) pályázati felhívásra „Elek Város Polgármesteri Hivatalának komplex akadálymentesítése” címen.
 
   A pályázat azonosítószáma: DAOP-4.3.1-09-2009-0009, közremûködõ szervezete a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft., irányító hatósága pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kijelölt szervezeti egysége.
 
   A projekt összköltsége: 32.893.729 Ft, a támogatás mértéke 90%, amely 29.604.356 Ft. A projekt megvalósítás kezdete 2009. augusztus 10., tervezett befejezése 2010. június 30.
 
   A projekt célja a Polgármesteri Hivatal épületének komplex akadálymentesítése: akadálymentes parkoló, rámpa építése, emeletre vezetõ lift beépítés, a földszinti és emeleti meglévõ WC csoport akadálymentessé tétele, info-kommunikációs akadálymentesítés.
 
   Minden ügyfélszolgálat akadálymentesen hozzáférhetõ lesz valamennyi fogyatékossági csoport számára.
 
   Az info-kommunikációs akadálymentesítés a logikus és egyszerû közlekedési rendszeren túl legfõképpen belsõépítészeti, lakberendezési elemekben nyilvánul meg. Jelzésekkel, szimbólumokkal, színhasználattal segítik a célcsoportok tájékozódását. Fényképes és piktogramos illusztrációk, feliratok, nagyobb betûtípus.

Pluhár László
polgármester


 


 


 




 


 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város