Helyi Vidékfejlesztási Stratégia felülvizsgáláta

2011.03.01

Tisztelt Vállalkozó!
Tisztelt Civil Szervezet!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága 6/2011. (II.4.) közleménye értelmében elrendelte| a jelenleg érvényben levõ Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák (HVS) felülvizsgálatát a gazdasági és társadalmi változások függvényében.
A Helyi Vidékfejlesztési Stratégia a vidékfejlesztési akciócsoportok tervezési folyamata során létrejövõ komplex fejlesztési terv. A HVS tartalmazza a térség jelenlegi helyzetének elemzését, a térség jövõképét, fõbb célkitûzéseket, valamint a térség fejlesztésére irányuló intézkedéséket és az azokhoz rendelhetõ pénzügyi forrást. Ez alapján várhatóak a 2011-2013 közötti idõszakban megjelenõ helyi pályázati kiírások!
Cél: a helyi fejlesztési igények ismételt felmérése, és azokra olyan válaszok megfogalmazása, melyek hozzájárulnak a vidék sajátosságainak megfelelõ fejlesztéshez, valamint elõsegítik a LEADER és egyéb források hatékony felhasználását.
A világban és hazánkban zajló gazdasági folyamatokhoz való illeszkedés biztosítása, az egyesület által elkészített anyag aktualizálása, a 2008. év óta jelentkezõ fejlesztési igények összegyûjtése, beillesztése a helyi stratégiába.
A HVS frissítésének érdekében a Hajdúvölgy-Körösmente Térség Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület - a mellékelt adatlapon - begyûjti a településekrõl azokat a projekt-ötleteket, melyekre az önkormányzat, a helyi vállalkozók és civilek várhatóan pályázni szeretnének 2013-ig.
A kitöltött adatlap bármely, az alábbiakban feltûntetett módon megküldhetõ az Egyesület részére: postai úton a Hajdúvölgy-Körösmente Térség Fejlesztéséért KHE, 5920 Csorvás, Rákóczi u. 17. címre, vagy a 66/258-035 fax számra, vagy a dankoelod@gmail.com e-mail címre.
 

Letölthetõ adatlap itt.

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
   
 
   
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város