Elek a négynemzetiségű kisváros

Magunkról - Hírek, információk

Hírek, információkNyári szünidei gyermekétkeztetés

Elek Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében

      további részletek »

Gyermekvédelmi kedvezmény

 Tisztelt Szülők!

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igényléséhez szükséges nyomtatvány megváltozott.
Bővebb tájékoztatás az Eleki Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági és Településüzemeltetési Iroda Szociális osztályán kérhető.
Az új formanyomtatvány a www.elek.hu weboldalon megtalálható.Veszélyhelyzeti határozatok - 2020. november

 

 


 


 


 


 


 


 

 


 
Afrikai sertéspestis megfigyelési körzete

Tájékoztató az afrikai sertéspestis megfigyelési körzetének elrendeléséről Elek település teljes közigazgatási területén.

 

Letöltés itt.
Vetőmag osztás Eleken az öngondoskodó háztartásokért

Vetőmag osztás Eleken az öngondoskodó háztartásokért
 
Elek Város Önkormányzata ismét kapott vetőmag adományt, így az ETAP Alapítvány jóvoltából újra van lehetőségünk a lakosság számára ingyenesen vetőmagcsomagot osztani. A helyi lakosok ezzel a csomaggal lehetőséget kapnak arra, hogy saját kertjükben gazdálkodjanak, maguk gondozzák növényeiket, amelyek aztán a családi asztalra kerülhetnek. A csomag háztartási kiskertben megtermelhető zöldborsó és zöldbab vetőmagokat tartalmaz.
A vetőmagok emberi fogyasztásra nem alkalmasak!
 
A vetőmagcsomagok átvehetőek a Városüzemeltetés udvarán.
Nyitvatartás: 
H-Cs 07:30-tól 15:30-ig
P       07:30-tól 12:30-ig
Sz-V  zárvaLomtalanítás 2021-ben

Kedves Elekiek!

A Dareh Bázis Zrt. vezetőjével történt egyeztetés után, örömmel tájékoztatom a lakosságot, hogy az idei évre két lomtalanítási időpontot sikerült megjelölnünk.
Amennyiben a járványügyi korlátozások ezt a tevékenységet nem tiltják az előre kitűzött időpontokban, azok megtartásra kerülnek. Erről a város lakóit természetesen tájékoztatni fogjuk.

Lomtalanítási időpontok Eleken:
2021. április 30. - a hivatalos DAREH felhívás itt olvasható
2021. szeptember 30.

A lomtalanítás keretében lehetőség van megválni a háztartásokban keletkezett és feleslegessé vált nagydarabos hulladékoktól (pl:bútor, lakberendezési tárgy, szőnyeg, stb.), amelyek a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladják.

Az idei évben 3 alkalommal szervezünk majd elektronikai hulladékgyűjtést is. A pontos dátumokról időben tájékoztatjuk a lakosságot.

Vigyázzunk a környezetünkre!

Szelezsán György
polgármester

 

 

Diétás étkezési lehetőség az eleki Napközi Konyhán

A diétás étkezést igénybe vevők száma évről évre növekszik. Ma már számos gyermek és felnőtt egészségi állapota igényel speciális étrendet. Önkormányzatunk érzékelte az ételallergiás egyének étkeztetésével kapcsolatos, családokra nehezedő terheket, ezért további 3 féle különleges étel fajtával biztosítja a diétás közétkeztetést.

Igénybe vehető: Tejmentes, Gluténmentes és Szénhidrát csökkentett étkezés is.

Bízunk benne, hogy sokan igénybe fogják venni az új diétás ételeket!

Bővebb információ:
Napközi Konyha
Elek, Semmelweis u. 14.
06-66/241-133

 2 3  
 


Lap tetejére
Hírek
Fényképgaléria

24