Fánkfesztivál Lõkösházán

2012.07.26

Helyszín :a Községi Park, 2012.09.08-án 9 órai kezdettel.
3-6 fõs fánksütõ csapatok jelentkezését és nagyszámú közönséget váruk. A fesztiválon egész napos kulturális mûsor szórakoztatja a résztvevõket. A program keretében kerül megnyitásra a kulturális örökség bemutatására kialakított tájszoba, és az átalakított Nyugdíjas Klub.


A program az| átalakított kibõvített épületrész felavatásával kezdõdik, majd a fánksütõ csapatok elfoglalják helyüket. (Egy asztalt+3 széket, gázpalackot, égõfejet, 1kg lisztet biztosítunk az augusztus 30-ig jelentkezõ csapatoknak.)


Kulturális mûsor 10-órától, fellépnek:
- helyi elõadók;
- A Kisiratosi Férfi Kórus;
- Aradszky László elõadómûvész;
- Nyertes Zsuzsa színmûvész;
- ABBA FEENING együttes;
- Farkas Rozika operett és nótaénekes;
- Kállai Kiss Gábor operett és nótaénekes;
- Sulyi Károly operett és nótaénekes;
- Oláh István  szintetizátor;
- Bûvészmûsor;
- Slágerparádé;
- KonyhaSov duó.


Ebéd rendelhetõ csak elõvételben a polgármesteri hivatalban és a mûvelõdési házban (sertéspörkölt, burgonya, savanyúság 700.- Ft).
A további részletek: 06 20 804-56-07 telefonon (Hegedûs Sándor).

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város