Retro majális Eleken

2010.06.04

A Polgármesteri Hivatal és a Mûvelõdési Központ szervezésében idén egyfajta „retro” majálisnak lehetnek tanúi azok a kikapcsolódni vágyók, akik május 1-jén kilátogatnak az eleki sportpályára.|
Árgyelánné Tóth Erzsébet a "Reibel Mihály" Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár igazgatója szerint a kitûzött cél, hogy visszahozzák azt a bizonyos rég elveszett „majális hangulatot” folyamatos zenével, sült kolbásszal, csapolt sörrel.
Újra fültanúi lehetünk az örökérvényû magyar slágereknek, sõt a szervezõk még egy „szív küldi szívnek sátor” létesítését is tervezik, ahol kívánságmûsor keretein belül küldhetnek egy-egy számot szeretteiknek a vendégek.
Természetesen az ilyenkor szokásos kispályás futball sem maradhat el. Az élõ zenét sem kell majd hiányolnunk, a tárgyalások és szervezési munkálatok jelenleg is folynak. Vendéglátósok, árusok, bazárosok, vurstlisok jelentkezését várja a Mûvelõdési Központ.

Tóbiás Sándor

ELEK az én városom

Köszöntő

Köszöntjük Önt a nemzetiségi hagyományairól híres város vendégszerető és vendégváró lakói nevében.

Elek Város 4 nemzetiségû település, amely nemzetiségi hagyományairól nevezetes fontos történelmi és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Az itt élők életét mindenkor meghatározza a jó termőföld és a mezőgazdaság helyzete. A gazdag történelmi múltra visszatekintő településünket 1232-ben említik először írásos emlékekben.

A város elsősorban kulturális életéről és rendezvényeiről híres, tánccsoportjaink folyamatosan szerepelnek a nemzetközi találkozókon. Településünk lakói szeretettel várják az eleki elszármazottakat a rendszeresen ismétlődő világtalálkozókra.

Elek Város Békés megyében, a határ mentén, a gyógyfürdőjéről ismert Gyula városától 12 km- re, a megyeszékhely Békéscsabától 25 km-re, a magyar-román határ közvetlen közelében fekszik. Közúton a 44. sz. főútról, Gyula felől közelíthető meg a település a legkönnyebben. A romániai Ottlaka irányába új határátkelő nyitása várható. Állandóan üzemelő, nemzetközi közúti határátkelő mûködik Gyulán, vasúti határátkelő pedig a 10 km-re fekvő Lökösházán.

Szelezsán György
polgármester
Aktualitások
Minden jog fenntartva © 2022 Elek Város