Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Betonút építése a roma integráció keretében

A roma integrációt segítõ betonút építése a Szántó, Dankó, Cinka, Eötvös, Damjanich, Vajda és Leiningen utcákban
 
Elek Város Önkormányzata 2008. december 1.-én sikeres pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében Önkormányzati tulajdonú belterületi valamint önkormányzati külterületi közutak fejlesztése (DAOP-2008-3.1.1/B) pályázati felhívásra „A roma integrációt segítõ betonút építése a Szántó, Dankó, Cinka, Eötvös, Damjanich, Vajda és Leiningen utcákban” címen.
 
A pályázat azonosítószáma: DAOP-3.1.1/B-08-2008-0061, közremûködõ szervezete a DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., irányító hatósága pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kijelölt szervezeti egysége.
 
A projekt összköltsége: 86.519.118,- Ft, a támogatás mértéke 65%, amely 56.237.426,- Ft. A projekt megvalósítás kezdete 2009. június 2., tervezett befejezése 2010. június 30.
 
A beruházás célja a belterületen megfelelõ kiépítettségû és jó minõségû helyi közúthálózat biztosításával a kistérség kohéziójának erõsítése, a település népességmegtartó képességének javítása, a városi szolgáltatások elérésének, illetve a gazdasági fejlõdés és társadalmi innovációk minél gyorsabb terjedésének elõsegítése.
A belterületen jelentõsen növelhetõ a forgalmi és gyûjtõ utak kiépítettsége.
 
A közlekedésfejlesztés céljai között kiemelt helyen szerepel a települési közlekedés korszerûsítése. Az új utak építésével megteremtõdik a hatékonyabb és gyorsabb településen belüli egyéni és közösségi közlekedés feltételrendszere.

Pluhár László
polgármester

 


 

Vissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Virágosztás Eleken

Elek város, Szelezsán György polgármester intézkedései alapján nagyszabású faültetést folytat, a tavalyi évben mintegy 230 új fát és

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS