Elek a négynemzetiségű kisváros

Intézmények - Óvodák

Óvodák

Napköziotthonos Óvodák
Óvodavezető: Gál Attiláné
Elek, Kétegyházi út 20.
Telefon/fax.: +36 66 240-418

 
A Napköziotthonos Óvodák Elek város három jól megközelíthető pontján helyezkedik el. Egy székhellyel és két székhelyen kívüli egységgel működik. A város lakosságának összetételétől (igény) függően különböző nemzetiségi nyelvi nevelést folytat (német, román).
Az óvodánkénti három csoport biztosítja a nevelés harmonikus, családias hangulatát. Az óvoda helyi nevelési programjában foglaltaknak megfelelően komoly szerepet vállal a város népi hagyományainak megőrzésében, alakításában. 
 

 

I. sz. Óvoda


Elek, Hősök útja 9.
Telefon: +36 66 240-137
Tagóvoda-vezető: Gál Attiláné


1972-től német, 2001-től román nemzetiségi nyelvi nevelés folyik. Három osztatlan csoportban folyik a nevelés. A nemzetiségi nyelvi nevelésen túl a roma etnikum felzárkóztatása, segítése is kiemelt feladat.

 

II. sz. Óvoda

Tagóvoda-vezető: Lőrincz Emese
Az óvodák székhelyeként is működő intézmény. 1906-ban már az akkor még homogén német ajkú község első magyar nyelvű óvodájaként funkcionált.

Jelenlegi állapotában háromcsoportos (vegyes) német nemzetiségi nyelvet, néptáncoktatást biztosító óvoda.

 

 


III. sz. Óvoda

 

Elek, Kétegyházi út 91.
Telefon: +36 66 240-493
Tagóvoda-vezető: Singer Éva

 

Az óvodát 1957-ben nyitották meg. Román anyanyelvű gyermekek részére a nemzetiségi nevelés 1959-ben kezdődött meg. A régi óvoda helyére 1982-ben új, három csoportos, jól felszerelt épület került. A csoportok vegyes életkorúak. Az alaptevékenységen túl folytatódik a román nemzetiségi nyelvi nevelés. 

 

Kapcsolódó anyagok:

- Szervezeti és Működési Szabályzat

- Nevelési program

- Házirend

Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria

31