Elek a négynemzetiségű kisváros

Magunkról - Hírek, információk

Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek?
A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a veszélyesnek minősülő (veszélyt jelző piktogrammal ellátott) készítményeket felhasználó, tároló, forgalmazó vállalkozásokra nézve is.
Mi az Ön teendője?
- A telephelyé(i)re vonatkozóan a veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenységet jelentse be elektronikus úton az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe a www.antsz.hu/OSZIR/Kémiai biztonsági szakrendszer elérési útvonalon.
- Szállító(i)tól szerezze be a veszélyes anyagok és keverékek hatályos jogszabályok alapján elkészített Biztonsági Adatlapjait.
- Szállító(i)tól kérje a veszélyes anyagokkal és keverékekkel kapcsolatban rendelkezés(ük)re álló új információk folyamatos továbbítását.
- Amennyiben Ön veszélyes anyagokat és keverékeket forgalmaz, átvevőit lássa el a mindenkor hatályos jogszabályok alapján elkészített, aktualizált Biztonsági Adatlapokkal, és erről vezessen nyilvántartást. Átvevőit folyamatosan lássa el a veszélyes anyagokkal és keverékekkel kapcsolatban rendelkezésére álló új információkkal.
- Készítsen kockázatelemzést a veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenysége(i)re vonatkozóan.
- Alkalmazottait rendszeresen részesítse munkavédelmi oktatásban, ami terjedjen ki a veszélyes anyagokkal és keverékekkel végzett tevékenységekre is.

Amennyiben kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal:

Békés Megyei Kormányhivatal Gyulai Járási Hivatala
Népegészségügyi Osztály
Gyula, Kossuth utca 2. szám
+36 66 /463 017


További információkat találhat:
www.antsz.hu
www.okbi.huVissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria

23