Betűméret:  
Akadálymentes verzió: Akadálymentes verzió
Magunkról - Hírek, információk

Eleki iskolák fejlesztése

 

 


Elek Város Önkormányzata 2008. március 31-én sikeres pályázatot nyújtott be a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, A peadgógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP-1.1.1/07/1) című pályázati felhívásra “Az eleki iskolák fejlesztése” címen.

A projekt összköltsége 16.425.440.- Ft, a támogatás mértéke 100%. A projekt megvalósítás kezdete 2010.11.01., tervezett befejezése 2011.06.30.

A pályázat kiemelt célja az iskolarendszerű oktatás informatikai fejlesztése, az „intelligens iskola” létrehozása, amely elsősorban az informatikai infrastruktúra fejlesztésére koncentrál.
A fejlesztés minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen feltétele a kompetencia alapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek kiegyenlítéséhez.

A település részéről a pályázat lehetőséget biztosít az Elek-Kevermes Közoktatási Társulás Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda és a Román Általános Iskola részére Interaktív táblák és azok működtetéséhez szükséges szoftverek, csomagok beszerzésére, melynek összege 15.177.500.- Ft. Az Elek-Kevermes Közoktatási Társulás Dr. Mester György Általános Iskola és Óvoda az I. feladatellátási helyen (5742 Elek, Lőkösházi út 17-19.) 6 db, a II. feladatellátási helyen (5742 Elek, Lőkösházi út 10.) 5 db, és a Román Általános Iskola (5742 Elek, Lőkösházi út 3.) 3 db interaktív táblával fog gazdagodni.
  

Pluhár László
polgármester

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: dr. Mester György Általános IskolaVissza az összes hírhez »

Lap tetejére
Hírek
Veszélyes anyagok

Az Ön vállalkozását is érintik veszélyes anyagokkal és veszélyes keverékekkel kapcsolatos kötelezettségek? A 2000. évi XXV. törvény kötelezettségeket fogalmaz meg a

  További részletek »

Fényképgaléria
ELEK - A NÉGYNEMZETISÉGŰ KISVÁROS